Αρχή / Νέα / Ανακοινώσεις / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ POS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ POS

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Βάσει των ειδοποιήσεων που στάλθηκαν τις τελευταίες ημέρες από την ΑΑΔΕ σε συναδέλφους, εκπνέει η διορία διασύνδεσης φορολογικών μηχανισμών με POS.

Φορολογικός μηχανισμός = είτε ταμειακή μηχανή είτε πρόγραμμα τιμολόγησης με συνδεδεμένο ΦΗΜ ή ΠΑΡΟΧΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ.
Όπως προκύπτει όσοι οδοντίατροι δεν έχουν ταμειακές μηχανές δεν έχουν υποχρέωση διασύνδεσης αλλά καλό θα είναι να ακολουθήσουν ένα από τα παρακάτω :

Αν έχετε ταμειακή μηχανή, θα πρέπει να καλέσετε τον τεχνικό σας, να σας κάνει διασύνδεση (σε περίπτωση που δεν έχει ήδη γίνει αυτό)
Όσοι έχετε πρόγραμμα τιμολόγησης εκτός αυτό της ΑΑΔΕ καλό θα είναι να επικοινωνήσετε με την εταιρεία σας και ας μην έχετε ταμειακή μηχανή για επιβεβαίωση μη υποχρέωσης καθώς ανά περίπτωση και προδιαγραφές μπορεί κάτι να αλλάζει. Οι εταιρείες γνωρίζουν πολύ καλά τις σχετικές διατάξεις και προδιαγραφές. (κάποιοι μπορεί να είναι υπόχρεοι φορολογικού μηχανισμού, αλλά να μην έχουν λόγο χρήσης παρόχου τιμολόγησης).
Όσοι έχετε το timologio της ΑΑΔΕ ή ακόμα και χειρόγραφα (κάποιοι έχετε), δεν χρειάζεται να κάνετε ΤΙΠΟΤΑ

Ενδεικτικά, στο παρόν άρθρο, επεξηγούνται περαιτέρω απορίες, όπως (θα βρείτε κι άλλα ενδιαφέροντα σημεία όσοι ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε):

https://www.taxheaven.gr/news/67829/diasyndesh-fhm-pos-nees-dieykriniseis-kai-erwtapanthseis

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Σχετικά secretary

Κοίτα επίσης

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΒΟΗΘΟΣ ΓΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Από οδοντιατρείο περιοδοντολόγου στη ΓΛΥΦΑΔΑ ζητείται φοιτήτρια Οδοντιατρικής , ή, κυρία με σχετική εμπειρία, για …